Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer felfüggesztésének erősítési lehetőségei

Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer felfüggesztésének erősítési lehetőségei

A Magyarország útjain futó 3,5 tonnás kisteherautók közül a Fiat Ducato (Citroen Jumper, Peugeot Boxer) kisteherautók alváza az egyik legalkalmasabb az utólagosan beépíthető légrugók és szintező segédrugók fogadására.

Miért lehet szükség a Ducatónk felfüggesztésének az erősítésére?

 

1. Amikor a járművünk teljes terhelési kapacitását ki kivánjuk használni, esetleg túlterheljük, a jármű hátulja lesüllyed és a fennmaradó rugóút jelentősen csökken. Ilyenkor pl. egyenetlen útfelületen a jármű hátsó hídja folyamatosan a felütközésgátló gumibaknak ütközve jelentős igénybevételnek teszi ki a jármű alvázát és egyéb alkatrészeit. Ezen kívül nem elhanyagolható az a negatív hatás sem, hogy a jármű vezetési komfortja és stabilitása így jelentősen csökken.

2. Sokszor különböző felépítmények kerülnek a gépjárművekre (daru, hűtődoboz, emelőhátfal, szerszámtároló polcok az autóban, lakóautó felszerelések), ami miatt a jármű felfüggesztését az új állapothoz hozzá kell igazítani, azaz hogy a jármű hátulja ilyen esetben legyen alaphelyzetben.  

3. Egyre több kistehergépjárműnél költséghatékonysági okokból már csak egy- vagy kétlapos laprugókat alkalmaznak a gyártók a korábbi többlapos megoldások helyett, melyek néhány év alatt elveszíthetik rugalmasságukat. Emiatt a jármű hátulja tartósan megsüllyed. 

 

Milyen lehetőségeink vannak a Ducatónk szintezésére?

 

A MAXI-LOAD® termékcsalád átfogó megoldásokat kínál a laprugós kistehergépjárművekhez és lakóautókhoz is. Ezek a megoldások a következő előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek:

1. Lehetővé teszik a jármű terhelhetőségének maximális kihasználását.

2. Csökkentik a jármű terhelés alatti süllyedését, így biztosítva a szükséges rugóutat és ezáltal a megfelelő vezetési komfortot.

3. A legtöbb termék esetében a jármű rugózási komfortja nem változik a jármű terheletlen állapotában (progresszív rugók).

4. A MAXI-LOAD® termékek felszerelése az alváz vágása, fúrása vagy hegesztése nélkül elvégezhető, azaz a jármű gyári állapotban marad.

Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, ha hatékonyan szeretnénk kihasználni a járművünk szállítási kapacitását. Ez még egy ok, hogy Magyarország leganagyobb darabszámban eladott 3,5 tonnás kisteher platformját még jobban kedveljük. 

A Ducato / Jumper / Boxer platformhoz tartozó felfüggesztés erősítő megoldások itt találhatók: Ducato szintező rugók