Iveco Daily rugózásának megerősítése

Iveco Daily rugózásának megerősítése
Az Iveco Daily-k elérhetők erősített laprugókkal is, de Ügyfelünk még az ilyen, gyárilag erősített laprrugókal sem volt elégedett.  

5,5 tonna össztömegű Iveco Daily rugózásának erősítése


Az alábbi képeken egy 5,5 tonna össztömegű, duplakerekes Iveco Daily látható. Az ügyfél kérésének megfelelően rugóerősítést végeztünk rajta. A tünet az volt, hogy a gyári megengedett terhelésnél is zavaróan megsüllyedt az autó hátulja. Például egy fekvőrendőrön történő áthaladás során vagy kapubejáróba történő tolatás során felütközött. Terhelésnél az alváz már a felütközésgátló gumibakon ült, egyenetlen útszakaszon nagyokat ütött az alvázon a rövid rugóút miatt, és így az alváz jelentős hajlító igénybevételnek volt kitéve. Ez az évek múlásával akár az alváz meghajlásához is vezethet.

Mi volt a megoldás?

Az 5,5 tonnás Iveco Daily számára kifejleszett 3 kamrás MAXI-LOAD® segédrugóval jelentősen, több mint 50%al csökkenteni tudtuk a teherautó süllyedését, ezzel biztosítva, hogy terhelt állapotban is rendelkezésre álljon a szükséges rugóút és járműmagasság. Az Iveco Daily rugózásának erősítési lehetőségei itt találhatók.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog